Főoldal > Tevékenységeink > Orvostechnika – fertőtlenítő termékek

Orvostechnika - fertőtlenítő termékek

Korábban elsősorban külföldre, ám számos hazai piaci szereplőnek is biocid illetve NNK engedéllyel rendelkező fertőtlenítők gyártását végeztük. Az évek során a felhasználóknak szánt termékeket tökéletesítettük, majd 2019-ben a Wet Wipe Kft. vezetése az egyre növekvő igények hatására döntött úgy, hogy fertőtlenítő termékeinek gyártását magasabb színvonalra emeli és megszerzi a szükséges CE minősítést.

A kórházakban és egészségügyi intézményekben a fertőzések továbbterjedésének kockázata nagyon magas, azonban hatékony kézfertőtlenítéssel és rendszeres felületfertőtlenítéssel megakadályozható a mikroorganizmusok elszaporodása. Az egészségügy a mikrobiológiai higiéné szempontjából az egyik legkiemeltebb figyelmet igénylő terület, ahol a fertőtlenítés alapvető fontosságú, szigorú tisztítási, – és fertőtlenítési protokollba iktatott kötelező alapművelet. Nem mindegy azonban, hogy milyen fertőtlenítési feladatra milyen fertőtlenítőszert alkalmazunk. Az egészségügyi fertőtlenítők termékcsoportján belül is számos alcsoport létezik attól függően, hogy mely területre történt meg a termék engedélyeztetése. Egy fertőtlenítő termék lehet ugyanis biocid termékként és orvostechnikai eszközfertőtlenítő termékként is engedélyezve, sőt lehet mindkét kategóriában is forgalomban, más megnevezéssel.

Társaságunk 2020. augusztusában szerezte meg az ISO13485 minősítést, amely nyálkahártyával nem érintkező orvostechnikai eszközök és képalkotó diagnosztikai berendezések (UH-fej, RTG, MR, CT), hőmérők, inkubátorok tisztító fertőtlenítésére szolgáló szerekre és törlőkendőkre vonatkozik az orvostechnikai eszközök II.a. osztályában. Kínálatunkban szerepel alkoholos és alkoholmentes fertőtlenítők széles választéka, a felhasználási területnek megfelelően, felület kompatibilitási tesztekkel és különféle hatásspektrum vizsgálattal.

Ugyanakkor széles hatásspektrummal és különféle hatóanyagokkal kínálunk biocid fertőtlenítőszereket és abból készült törlőkendőket PT1, PT2 és PT4 terméktípusra. Humán-egészségügyi területen, bőr- és kézfertőtlenítő, illetve felületfertőtlenítő termékek gyártására nyílt lehetőségünk. Ezen összetételek Magyarország területére NNK engedéllyel rendelkeznek.
Ezeket a fertőtlenítők azonban nem csak az orvosi szférában, hanem azon túl, élelmiszeriparban, munkahelyi biztonság és egészségvédelemben, sőt akár a wellness és sportiparban is alkalmazhatóak.

A Wet Wipe saját márkaként létrehozta a DWA (Disinfection Wipes Application) termékrange-jét, amely biocid és CE minősítéssel rendelkező és különféle kiszerelésű folyadékokat és kendők gyártását, forgalmazását tette lehetővé. Részletes információkat és vásárlási lehetőséget a www.higicentrum.hu oldalon talál.

Írjon nekünk!

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban állunk rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken.

Kapcsolat

Vásároljon nálunk

Keresse fel webshopunkat, ahol beszerezheti termékeinket, rendszeres havi akciókkal és kedvezményes kiszállítással.

Webáruház